Бизнесът винаги намира начини да оцелява - въпреки всички трудности, които

...
Бизнесът винаги намира начини да оцелява - въпреки всички трудности, които
Коментари Харесай

Хипермаркети заобикалят локдауна с хибридни режими на работа

Бизнесът постоянно намира способи да оцелява - макар всички компликации, които страната и естествените бедствия му основават. Това се вижда и в първите дни на въведения на 22 март следващ локдаун, съгласно който всички заведения, както и всички обекти за търговия с нехранителни артикули с повърхност над 300 кв. метра, трябва да затворят за 10 дни. Много от известните търговски вериги минаха към   " хибриден " режим, който им разрешава да работят най-малко отчасти, без да нарушават заповедта на здравния министър.

Mr.Bricolage разгласи още предходната седмица, че до 31 март въвежда временна организация на работа. Самите магазини са затворени, само че на паркингите пред тях са разкрити " външни базари ", на които са изнесени култивиран артикули, строителни материали, принадлежности и други " артикули от първа нужда ". Отделно клиентите имат опцията да си изберат продукти от уеб страницата, да ги поръчат онлайн или по телефона, а след това да си получат доставката на посочен от тях адрес или на паркинга пред избрания магазин. Купувачите, които идват да вземат поръчаната стока или да разглеждат изложените пред магазина артикули, са длъжни да носят маски и да съблюдават безвредно разстояние от другите клиенти и от продавачите, акцентират в известие на уеб страницата си от Mr.Bricolage.

Подобна организация на работа ползват и в други хипермаркети за строителни материали, мебели и битови артикули в цялата страна. 

" Практикер " приема поръчки онлайн и провежда доставки на адрес, а паралелно с това чиновници на веригата са на линия пред портите за съвещания на клиенти и за предаване на артикули, поръчани през уеб страницата или по телефона.

" Хоуммакс " в Пловдив е разположил пред единия вход шатра с няколко компютъра и личен състав, който приема поръчки на място, като ги оформя в онлайн поръчки. На другия вход-изход купувачът си получава стоката, оповестява " Трафикнюз ". Репортер на уеб страницата споделя още, че в спортния магазин " Декатлон "  обслужват с тротинетки - на влизане в магазина е отцепено малко пространство, където клиентът може да направи своите поръчки, продавачът " яхва " тротинетката, сърфира сред рафтовете и доставя стоките в потребителската зона, където се прави заплащането.

Една от огромните вериги за търговия с облекла втора ръка затвори най-големите си обекти, само че някои от магазините " свиха " площта си под допустимите 300 кв. метра посредством краткотрайни преустройства - с пренасяне на щендери и загради, тъй че да дават отговор да изискването за работа.   

Точно преди заповедта на здравния министър за следващо " заключване " имаше оживени мнения, че най-вероятно и веригата " Джъмбо " ще заобиколи рестриктивните мерки, тъй като има регистрация за търговия с храни. Веригата обаче опроверга тези упования и постави ключ на магазините си в цялата страна. 

За следващ път са затворени и магазините за нехранителни артикули в моловете.

Множат се обаче мненията, че при по-малко работещи магазини повече хора се струпват в тях и на процедура рискът от заразяване остава висок. Факт е, че още в първите дни на новия локдаун се появиха позабравените опашки пред супермаркети - охраната пропуща по групи, за да се избегне концентрацията на купувачи вътре. Немалко специалисти считат, че затварянето единствено на заведенията и училищата щеше да има отличен резултат против разпространението на ковид. 

 

 Не позволиха строителството на нови лифтове в ски зона Банско Междувременно от ден на ден заведения се ориентират към онлайн поръчки и доставки на храна и питиета за у дома и офиса като опция на цялостното затваряне. Концесионерът на ски зоната в Банско даже популяризира работещите по този метод заведения за хранене, чайни и механи - освен край пистите, само че и в целия курортен град. 

" Отворени са следните заведения, които издават храна и питиета на шубер (take away): Бла Бла, Бъчвите, 180, Етно, както и алпийските питейни заведения на Шилигарника и Бъндеришка поляна. Навсякъде са ситуирани указателни табели и дезинфектанти. Хотелите работят, въпреки и с ограничен потенциал, а храната се доставя до стаите. В курорта работят доста заведения за хранене и механи, които доставят по домовете или предават ястията на шубер ", се показва в известие на компанията " Юлен " до медиите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР